MASTER YOUR TIME | watch less TV : )

MASTER YOUR TIME | watch less TV : )

Toen ik voor het eerst de term Time Management hoorde vond ik dat een suffe term. Echter als je je verdiept in productiviteit en persoonlijk leiderschap kom je al gauw op thema’s die niets te maken hebben met outlook tips en trucks maar vooral met hoe je je leven ‘inricht’. Mastering time zoals de amerikanen het noemen klinkt al wel beter maar de nadruk ligt nog steeds op tijd.

Waar time management werkelijk over gaat voor mij:
kiezen in lijn met je waarden.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan uiteraard maar net als trainen voor een marathon of het leren van een muziekinstrument kun je trainen om je leven en werk op een manier in te richten die in lijn is met wat je belangrijk vindt.

 

Buitenland correspondent Joeri Boom (Groene Amsterdammer, NRC, NOS) volgde ooit (2010) training bij mij en schreef er een stuk over.

En hier een stukje op Intermediair

Tony Crabbe (bedrijfspsycholoog) vind van alles van mensen die te druk zijn en heeft ook de ‘oplossing’. In de marketingtechnisch zijn uitspraken goed en met zijn 5 tips heeft hij absoluut een punt. Echter, werkelijk een patroon doorbreken kost vaak iets meer moeite dan zijn 5 tips ‘even overnemen’.

 

Comments

comments

Intermediar, Groene Amsterdammer, ICM
10 juli 2010
1 uur per dag je tijd anders indelen betekent 1,5 maand tijd op jaarbasis