MEANING | Viktor Frankl

MEANING | Viktor Frankl

Geluk, Meaning

 

Dit is een van de 10 meest inspirerende boeken die ik ooit heb gelezen.

Voor de psychologen, artsen, hulpverleners en trainers onder mijn lezers: highly recommandabele. Voor de rest …. niet bepaald een gezellige/luchtige vakantie-roman maar ook zeker een aanrader voor jou als je geïnteresseerd bent in psychologie en bezig bent met persoonlijke groei en vervulling. (de tip over een 700-pagina-dikke-roman die ook in mijn top 10 staat volgt nog deze zomer).

 

Over Viktor Frankl

Victor E. Frankl was in zijn tijd (en nog) een van de bekendste psychotherapeuten. Hij was hoogleraar in de neurologie en psychiatrie aan de universiteit van Wenen. Frankl gaf onder andere les op Harvard, Stanford en Southern Methodist University. Deze professor schreef meer dan 20 boeken. “De zin van het bestaan” werd vertaald in 17 talen en werd 12 miljoen keer verkocht.

 

Achterkant boek

“Frankl beschrijft in het eerste deel zijn aangrijpende ervaringen in het concentratiekamp, waar hij zijn familie en geliefde vrouw verloor. In het tweede deel beschrijft hij de logotherapie, een uiterst humane vorm van psychiatrie die is gebaseerd op het streven van de mens om een hogere betekenis aan het leven te geven. Voor iemand die jarenlang niets anders dan lijden heeft gezien is Frankl verrassend optimistisch over het vermogen van de mens om zich boven het leiden te verheffen.

 

Toepassing

Soms stel ik mijzelf deze vraag, maar afgelopen week kreeg ik ‘m van een vriend als ‘huiswerk’ mee nadat ik al mijn toekomstige producten opnoemde :).
“Wat als je nog een jaar te leven had? Waar zou je je tijd aan besteden? Wat zou je achter willen laten?
Voor velen van jullie geen nieuwe vraag uiteraard maar wanneer je er werkelijk over nadenkt worden de meeste mensen even stil. Ik ook. Het voelde goed om te merken dat ik eigenlijk niet heel veel zou aanpassen aan mijn werk / leefritme. Uiteraard zou ik extra veel tijd doorbrengen met m’n dierbaren en nog meer basale dingen maar er kwam een product als eerst in mij op…..  Wat dat is hoor je later. Ik laat het nog even rijpen maar het wordt mooi : )

Ciao,
Arnout

 

Format Mailchimp quote Frankl-02

Comments

comments

Recente berichten


Levenslessen in een rap | Prince Ea.

Maak kennis met Prince Ea (Richard Williams). Deze kerel is “spoken-word-artist”, dichter en filmmaker. Zijn videos zijn al meer dan een biljoen keer bekeken. Njoy, Arnout   Comments comments

Betekenisvol leven | volgens Japans concept; “Ikigai”

Ikigai, de ingang tot een lang, gelukkig, betekenisvol leven?   Dit artikeltje + illustratie kwam afgelopen zomer regelmatig voorbij op allerlei fora en in magazines. Wat is Ikigai voor jou? Welk levensgebied wil je meer aandacht geven? Mogelijk inspirerend voor jezelf, of om te delen met een vriend of vriendin. Ik help mijn klanten om […]


Wat maakt op lange termijn het verschil in onze mate van geluk en succes en hoe zet je die wetenschap om in actie? Op welke manier kan succes samengaan met genieten en spelen? (zeg nou zelf ... succes zonder voldoening is tragisch toch?) Ruim tien jaar onderzoek strategieën van mensen en vooruitstrevende organisaties die iets bijzonders flikken. Vaak hebben ze tien-, twintig- of dertigduizend uur ervaring in hun vakgebied. De beste artikelen, video's, inzichten, producten en ontwikkelingen deel ik met jou en alle komende generaties. Waarom? 1. De (bestaande) inhoud biedt inzicht, herkenning of bevestiging. 2. Ik vind het leuk om een steeds groter wordende groep mensen te prikkelen om op hun eigen manier aan de slag te gaan of een volgende stap te zetten. Resultaat? Rijker leven en werken.

REPLY COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *