Nathan Myhrvold kan (bijna) alles en is ook nog geloofwaardig

Nathan Myhrvold kan (bijna) alles en is ook nog geloofwaardig

Succes

Succesvol ondernemer, visionair, wetenschapper, fotograaf, kok, en schrijver… ( leestijd 1 min.) 

Kan dat? Ben je dan nog geloofwaardig? Nathan Myhrvold laat zien dat het kan. Hij werkte met Stephen Hawking samen op het gebied van fysica, was een grote man bij Microsoft, is schrijver en won verschillende prijzen als fotograaf. Je zou hem succesvol kunnen noemen. Hier een quote van hem die mij inspireert:

Toepassing
Een paar keer per jaar reik ik uit naar een expert in een ander vakgebied. Soms krijg ik geen antwoord, meestal wel.
Ik vind het boeiend om lessen uit andere vakgebieden te horen en te onderzoeken in hoeverre ik dat kan gebruiken in mijn werk en leven. Als het lukt drinken we een kop koffie of eten we een broodje. In de beperkte tijd die er is vraag ik hem of haar de hemd van het lijf over successen, mislukkingen en kleine aanpassingen die voor hem / haar op lange termijn het verschil maken (in geluk, succes en vervulling).

Soms probeer ik me een andere discipline eigen te maken. Bijvoorbeeld productontwikkeling of grafisch ontwerp. Door het leren van mensen die 20.000+ uren ervaring hebben stijgt mijn plezier-niveau en ook de kwaliteit van mijn werk. Welk vakgebied zou jou jij willen onderzoeken? Wat zou jij willen doen / maken / weten?

Stel jezelf een doel. Waar wil je beter in worden? Wat zou jij willen onderzoeken?
Nodig een groep vrienden / kennissen en collega’s uit voor een mini TED-Talk (laten we zeggen in november).
Jij verdiept je 3 – 6 maanden in een bepaald vakgebied en je deelt jouw lessen en inzichten met de mensen die er oren naar hebben.

Nathan inspireert me op meerdere fronten. Los van zijn quote bewijst hij dat je niet altijd hoeft te kiezen.
Ik hou van mijn vak. Het geven van lezingen en trainingen geeft lol, voldoening en knaken. Soms voelt het alsof mijn nevenactiviteiten mijn geloofwaardigheid als spreker ondermijnen. Mensen als Nathan inspireren me ook dat het versterkend kan werken om vak -en interessegebieden te combineren.

Myhvold Quote-02

Comments

comments

Recente berichten


Levenslessen in een rap | Prince Ea.

Maak kennis met Prince Ea (Richard Williams). Deze kerel is “spoken-word-artist”, dichter en filmmaker. Zijn videos zijn al meer dan een biljoen keer bekeken. Njoy, Arnout   Comments comments

Betekenisvol leven | volgens Japans concept; “Ikigai”

Ikigai, de ingang tot een lang, gelukkig, betekenisvol leven?   Dit artikeltje + illustratie kwam afgelopen zomer regelmatig voorbij op allerlei fora en in magazines. Wat is Ikigai voor jou? Welk levensgebied wil je meer aandacht geven? Mogelijk inspirerend voor jezelf, of om te delen met een vriend of vriendin. Ik help mijn klanten om […]


Wat maakt op lange termijn het verschil in onze mate van geluk en succes en hoe zet je die wetenschap om in actie? Op welke manier kan succes samengaan met genieten en spelen? (zeg nou zelf ... succes zonder voldoening is tragisch toch?) Ruim tien jaar onderzoek strategieën van mensen en vooruitstrevende organisaties die iets bijzonders flikken. Vaak hebben ze tien-, twintig- of dertigduizend uur ervaring in hun vakgebied. De beste artikelen, video's, inzichten, producten en ontwikkelingen deel ik met jou en alle komende generaties. Waarom? 1. De (bestaande) inhoud biedt inzicht, herkenning of bevestiging. 2. Ik vind het leuk om een steeds groter wordende groep mensen te prikkelen om op hun eigen manier aan de slag te gaan of een volgende stap te zetten. Resultaat? Rijker leven en werken.

REPLY COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *