Reizen maakt gelukkig | Ap Dijksterhuis

Reizen maakt gelukkig | Ap Dijksterhuis

Geluk, Inspiratie

Of je nu naar India vertrekt of dicht bij huis met je tent op pad gaat, hoogleraar psychologie Ap Dijksterhuis juicht het toe. Je wordt er gelukkig van.

In het artikel van Jannetje Koelewijn (NRC) lees je de positieve effecten van reizen en de persoonlijke beleving van Ap. “Eigenlijk is er geen reden om niet op reis te gaan” aldus de hoogleraar.

 

Het artikel lees je hier.

 

Weinig tijd / bottom line

Reizen maakt je gelukkiger, creatiever en minder bevooroordeeld.
De positieve effecten treden vooral op als je nieuwe dingen doet en als je actief bent.
Mensen die hoog scoren op neuroticisme worden niet gelukkig van reizen.

 

Wel doen  |  nieuwe dingen


Niet doen  |  je resort niet uitkomen

 

Road-trip Elba

Wij zijn net terug van een road-trip naar Elba. Mooi avontuur was het. Relaxen en sterrenkijken kan daar uitstekend. Je kunt er ook ontelbare baaitjes ontdekken, wandelen in de bergen, mountainbikes huren en verdwalen*, lezen aan zee, kiten en suppen.
(*en discussieren over routes die we nooit hebben gevonden)

Tip:

Rij met je camper of tent naar deze plek Orti di Mare en ontdek het eiland vanaf hier.
Oase van rust. Ze hebben een eigen groentekraam, bakken zelf brood (categorie de Veldkeuken / vlaams broodhuys) en schenken heerlijke koffie.

 

 

Ga je binnenkort op reis?

Kijk dan eens op POLARSTEPS je kunt makkelijk je route ‘tracken’, het thuisfront mee laten genieten, inspiratie opdoen en met druk op de knop een fotoboek samenstellen.
Bron: NRC
Beeld: Merlijn Doomernik

Comments

comments

Recente berichten


Levenslessen in een rap | Prince Ea.

Maak kennis met Prince Ea (Richard Williams). Deze kerel is “spoken-word-artist”, dichter en filmmaker. Zijn videos zijn al meer dan een biljoen keer bekeken. Njoy, Arnout   Comments comments

Betekenisvol leven | volgens Japans concept; “Ikigai”

Ikigai, de ingang tot een lang, gelukkig, betekenisvol leven?   Dit artikeltje + illustratie kwam afgelopen zomer regelmatig voorbij op allerlei fora en in magazines. Wat is Ikigai voor jou? Welk levensgebied wil je meer aandacht geven? Mogelijk inspirerend voor jezelf, of om te delen met een vriend of vriendin. Ik help mijn klanten om […]


Wat maakt op lange termijn het verschil in onze mate van geluk en succes en hoe zet je die wetenschap om in actie? Op welke manier kan succes samengaan met genieten en spelen? (zeg nou zelf ... succes zonder voldoening is tragisch toch?) Ruim tien jaar onderzoek strategieën van mensen en vooruitstrevende organisaties die iets bijzonders flikken. Vaak hebben ze tien-, twintig- of dertigduizend uur ervaring in hun vakgebied. De beste artikelen, video's, inzichten, producten en ontwikkelingen deel ik met jou en alle komende generaties. Waarom? 1. De (bestaande) inhoud biedt inzicht, herkenning of bevestiging. 2. Ik vind het leuk om een steeds groter wordende groep mensen te prikkelen om op hun eigen manier aan de slag te gaan of een volgende stap te zetten. Resultaat? Rijker leven en werken.

REPLY COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *