Tip: Start je vrijdag 1 x per maand anders dan je gewend bent | Creative Mornings

Tip: Start je vrijdag 1 x per maand anders dan je gewend bent | Creative Mornings

Innovatie, Inspiratie

Vorige week vrijdag stond ik om 8.55 voor de duur bij Tinker imagineers. Tinker is de locatie waar Creative Mornings Utrecht gehouden wordt. Ik heb niet speciaal iets met drones

maar wel iets met het proces van idee naar realisatie. Jelte Keur vertelde over hoe zijn hobby zijn leven totaal op zijn kop gezet heeft. Jelte was voorheen bedrijfsleider van een horecazaak maar is nu professioneel drone-vlieger en videograaf. Het filmpje van de Dom in de mist werd meer dan 1.000.000 x bekeken. Ik vond het mooi om zijn proces te horen en hem te bevragen op zijn successen en missers. Het was alles behalve een opgepoetst verhaal, vooral bevlogenheid voor zijn vak en veel humor.

Zijn avontuur begon met een speelgoed helicopter van 25 euro. De beelden van zijn eerste drone waren schokkerig (lees: belabberd) maar hij had heel helder voor ogen wat voor beelden hij wilde maken. Het heeft uiteindelijk 14 maanden geduurd voordat de omstandigheden goed genoeg waren en voordat hij technisch in staat was om deze beelden te maken. Hieronder het ‘eindresultaat’ in 1:50.

 

 

Met deze post hoop ik je te prikkelen om:

  1. een keer in de zoveel tijd een andere context op te zoeken en te leren van andere vakgebieden dan de jouwe. Hoe lang is het geleden dat je bij een ander bedrijf bent geweest om in hun ‘keuken’ te kijken?
  2. door te gaan met een project dat op dit moment totaal anders uitpakt dan je voor ogen hebt. Jeltes beelden leken in het begin nergens op. Zijn filmpje is nu meer dan een miljoen keer bekeken.
  3. tis cliche, maar wat je aandacht geeft groeit. Van welk interessegebied of van welke hobby zou jij een of meer dagen in de week betaald werk willen maken? Dat betekend niet dat je je baan op moet zeggen of je bedrijf moet verkopen, het betekent dat je je overtuigingen onder de loep ‘moet’ nemen over wat kan en wat niet kan. Er is meer te combineren is dan je denkt :).

 

Emilie Wapnick liet zien hoe twee of meer expertise -en interessegebieden je leven en werk kunnen verrijken. Het bezoeken van dit soort sessies geeft mij goede energie en inspiratie. Je ontmoet ondernemende, creatieve mensen en ondanks de verschillen in vakgebied is er verschrikkelijk veel te leren.

Hier vind je meer over Creative Mornings

 

Comments

comments

Recente berichten


Levenslessen in een rap | Prince Ea.

Maak kennis met Prince Ea (Richard Williams). Deze kerel is “spoken-word-artist”, dichter en filmmaker. Zijn videos zijn al meer dan een biljoen keer bekeken. Njoy, Arnout   Comments comments

Betekenisvol leven | volgens Japans concept; “Ikigai”

Ikigai, de ingang tot een lang, gelukkig, betekenisvol leven?   Dit artikeltje + illustratie kwam afgelopen zomer regelmatig voorbij op allerlei fora en in magazines. Wat is Ikigai voor jou? Welk levensgebied wil je meer aandacht geven? Mogelijk inspirerend voor jezelf, of om te delen met een vriend of vriendin. Ik help mijn klanten om […]


Wat maakt op lange termijn het verschil in onze mate van geluk en succes en hoe zet je die wetenschap om in actie? Op welke manier kan succes samengaan met genieten en spelen? (zeg nou zelf ... succes zonder voldoening is tragisch toch?) Ruim tien jaar onderzoek strategieën van mensen en vooruitstrevende organisaties die iets bijzonders flikken. Vaak hebben ze tien-, twintig- of dertigduizend uur ervaring in hun vakgebied. De beste artikelen, video's, inzichten, producten en ontwikkelingen deel ik met jou en alle komende generaties. Waarom? 1. De (bestaande) inhoud biedt inzicht, herkenning of bevestiging. 2. Ik vind het leuk om een steeds groter wordende groep mensen te prikkelen om op hun eigen manier aan de slag te gaan of een volgende stap te zetten. Resultaat? Rijker leven en werken.

REPLY COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *