Werkgeluk | ode aan Jos de Blok (door Rutger Bregman)

Werkgeluk | ode aan Jos de Blok (door Rutger Bregman)

Succes, Werkgeluk

In mijn vorige blog over werkgeluk, leiderschap en zelfsturing noemde ik experts en schrijvers die in mijn top 10 staan. Schrijven is een. Doen een tweede,  om Wouter Hart te citeren: ‘de praktijk is modderiger dan de theorie’. Jos de blok pakt het anders aan dan 95% van de bedrijven in Nederland. Hij houdt dingen graag simpel en dat is een van de redenen waarom hoogleraren uit binnen en buitenland van hem willen leren. Werken met 800 zelfsturende teams. Hoe dan?

 

Journalist Rutger Bregman noemt zichzelf m.i. terecht correspondent van de vooruitgang. Door dit artikel (en de reeks die ik hiervoor ‘cadeau’ kreeg door een ander betalend lid) ben ik lid geworden van de Correspondent.

Vandaag speel ik dus even voor Blendle. Ik heb dit artikel voor je geselecteerd omdat ik denk dat het bijdraagt aan rijker leven en werken. Klik op de foto om naar het artikel van Rutger te gaan. Ken je een organisatie of werk je bij een bedrijf wat ook zelfsturend werkt? Laat onderstaand een reactie of stuur mij een berichtje!

Ciao!
schermafbeelding-2016-11-11-om-18-34-30

Comments

comments

Recente berichten


Levenslessen in een rap | Prince Ea.

Maak kennis met Prince Ea (Richard Williams). Deze kerel is “spoken-word-artist”, dichter en filmmaker. Zijn videos zijn al meer dan een biljoen keer bekeken. Njoy, Arnout   Comments comments

Betekenisvol leven | volgens Japans concept; “Ikigai”

Ikigai, de ingang tot een lang, gelukkig, betekenisvol leven?   Dit artikeltje + illustratie kwam afgelopen zomer regelmatig voorbij op allerlei fora en in magazines. Wat is Ikigai voor jou? Welk levensgebied wil je meer aandacht geven? Mogelijk inspirerend voor jezelf, of om te delen met een vriend of vriendin. Ik help mijn klanten om […]


Wat maakt op lange termijn het verschil in onze mate van geluk en succes en hoe zet je die wetenschap om in actie? Op welke manier kan succes samengaan met genieten en spelen? (zeg nou zelf ... succes zonder voldoening is tragisch toch?) Ruim tien jaar onderzoek strategieën van mensen en vooruitstrevende organisaties die iets bijzonders flikken. Vaak hebben ze tien-, twintig- of dertigduizend uur ervaring in hun vakgebied. De beste artikelen, video's, inzichten, producten en ontwikkelingen deel ik met jou en alle komende generaties. Waarom? 1. De (bestaande) inhoud biedt inzicht, herkenning of bevestiging. 2. Ik vind het leuk om een steeds groter wordende groep mensen te prikkelen om op hun eigen manier aan de slag te gaan of een volgende stap te zetten. Resultaat? Rijker leven en werken.

REPLY COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *