Werkgeluk | Zelfsturing, zo flik je het (volgens Eckhart Wintzen)

Werkgeluk | Zelfsturing, zo flik je het (volgens Eckhart Wintzen)

Geluk, Succes, Werkgeluk

Ik geloof dat het type leiderschap, de organisatiestructuur en de mate van vertrouwen op de werkvloer direct effect heeft op het werkgeluk van de mensen die er werken. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek laat zien dat gelukkige professionals minder vaak ziek zijn en meer toegevoegde waarde/kwaliteit leveren.

 

Komende week spreek ik in Brabant voor ongeveer 100 mensen over leiderschap en zelfsturing. In mijn management-tijd experimenteerde ik op kleine en grote schaal met de principes van mensen die daar in mijn ogen iets zinnigs over te melden hadden. Eckhart Wintzen, Simon Sinek, Ricardo Semler, Stephen Covey, Tex Gunning, Mathieux Weggeman, Frederic Laloux en Wouter Hart staan bovenaan op mijn lijst.

 

Kort filmpje [RTL Z] bovenin. Als je wat meer tijd hebt is hier een filmpje van belabberde beeldkwaliteit maar het verhaal van Wintzen uit 2008 is nog steeds actueel en de moeite waard. Heb je een bedrijf of werk in/aan een bedrijf? Deel vooral of geef de boeken van bovenstaande schrijvers eens cadeau. Wordt gewaardeerd of zet i.i.g aan tot denken en doen.

 

Comments

comments

Recente berichten


Levenslessen in een rap | Prince Ea.

Maak kennis met Prince Ea (Richard Williams). Deze kerel is “spoken-word-artist”, dichter en filmmaker. Zijn videos zijn al meer dan een biljoen keer bekeken. Njoy, Arnout   Comments comments

Betekenisvol leven | volgens Japans concept; “Ikigai”

Ikigai, de ingang tot een lang, gelukkig, betekenisvol leven?   Dit artikeltje + illustratie kwam afgelopen zomer regelmatig voorbij op allerlei fora en in magazines. Wat is Ikigai voor jou? Welk levensgebied wil je meer aandacht geven? Mogelijk inspirerend voor jezelf, of om te delen met een vriend of vriendin. Ik help mijn klanten om […]


Wat maakt op lange termijn het verschil in onze mate van geluk en succes en hoe zet je die wetenschap om in actie? Op welke manier kan succes samengaan met genieten en spelen? (zeg nou zelf ... succes zonder voldoening is tragisch toch?) Ruim tien jaar onderzoek strategieën van mensen en vooruitstrevende organisaties die iets bijzonders flikken. Vaak hebben ze tien-, twintig- of dertigduizend uur ervaring in hun vakgebied. De beste artikelen, video's, inzichten, producten en ontwikkelingen deel ik met jou en alle komende generaties. Waarom? 1. De (bestaande) inhoud biedt inzicht, herkenning of bevestiging. 2. Ik vind het leuk om een steeds groter wordende groep mensen te prikkelen om op hun eigen manier aan de slag te gaan of een volgende stap te zetten. Resultaat? Rijker leven en werken.

REPLY COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *